Tisková zpráva: Volt Europa si zvolil svoje spitzenkandidáty a nadnárodní kandidátku

Brusel, neděle 7. dubna - Volt tento víkend v Bruselu zahájil kampaň pro volby do Evropského parlamentu se skutečně nadnárodní kandidátkou a silným duem spitzenkandidatenů. Německý europoslanec Damian Boeselager a holandská europoslankyně Sophie in 't Veld byli zvoleni členy z celé Evropy a budou centrálními osobnostmi v ambiciózních plánech Voltu na opravdu panevropskou kampaň, která si klade za cíl zelenější, spravedlivější a inovativnější Evropu.

7. dub 2024

Damian Boeselager uvedl: "Historie se neděje jen tak, jsme to my jako jednotlivci, kdo má moc rozhodnout, jak se věci budou vyvíjet. Tuto odpovědnost jsme pochopili. Ukazujeme Evropě, jak by měla vypadat naše demokracie. Jsme jedinou skutečně evropskou stranou, která předkládá skutečně nadnárodní kandidátku z 20 různých členských států, pod stejným programem a jménem na národní a evropské úrovni. Existuje mnoho stran, které se nazývají evropskými, ale existuje pouze jedna, která skutečně je - a to je Volt."

Sophie in 't Veld dodává: "Evropa je moje veliká vášeň již více než 30 let abýt spitzenkandidátkou opravdu evropské strany je pro mě něco velmi vzácného. Lidé, kteří zahájili evropský projekt, si dokázali představit lepší Evropu uprostřed trosek dvou světových válek. My jako jediná skutečně evropská strana jsme nyní první, kteří spouštíme skutečně nadnárodní kandidátku s opravdu evropskými spitzenkandidáty. Ukazujeme Evropě: Je to možné!"

Členové hlasovali pro první symbolickou nadnárodní kandidátku tvořenou osobnostmi z 20 různých evropských zemí pro volby do Evropského parlamentu.  Je to historický okamžik evropské demokracie. Tato nadnárodní kandidátka je první svého druhu, vytvořená podle návrhu Evropského parlamentu pro takové hlasování v budoucnosti. Volt věří, že samotné představení kandidátky je důležitým krokem k posílení evropské demokracie.

Ve volbách do Evropského parlamentu bude Volt kandidovat v 16 různých evropských zemích a cílem je získat až 10 mandátů.