Tisková zpráva: Volt Česko si zvolil lídry do Evropských voleb

Praha, 6. listopadu 2023 - V sobotu 4. listopadu se v Praze konal 4. celostátní sněm politické strany Volt Česko. Hlavním cílem setkání byl výběr kandidátů pro volby do Evropského parlamentu, které se uskuteční v červnu 2024. Na první místa si členové zvolili dosavadního předsedu Voltu Česko Adama Hanku a Barboru Hrubou, členku výkonného výboru, která zastává funkci Communications Co-lead.

6. lis 2023

Začátkem října 2023 strana Volt Česko spojila síly s hnutím SEN21. A pro volby do Evropského parlamentu půjdou jako koaliční partneři se společnou kandidátkou. Spolupráci na sněmu osobně představil místopředseda hnutí SEN21 Lukáš Kostínek.

Čtvrtý celostátní sněm byl pro Volt Česko historickým okamžikem, poprvé se totiž nekonal pouze online, ale členové a členky se sešli fyzicky na jednom místě a na dálku se připojili pouze členové působící v zahraničí. “Čtvrtý sněm strany potvrdil ambici Voltu Česko hájit proevropské hodnoty na českém politickém poli a oslovit voliče hledající progresivní alternativu k současným politickým subjektům”, uvedl Slavomír Maňásek, člen výkonného výboru a Policy lead Voltu Česko.

Své plány i motivaci blíže představil předseda Voltu Česko Adam Hanka: “Chci psát příběh Česka, které se nebojí spolupráce, Česka, které je otevřené světu a které ví, že rozdílné názory a pohledy na svět nás neohrožují, ale naopak obohacují. Volt je pro mě stranou, která díky své vizi dokáže čelit výzvám tohoto století. Věřím, že lidem v Česku můžeme nabídnout jak tuto vizi, tak příběh Česka jako silného hráče v jednotné a silné Evropě. Není to snadné, protože oboje je potřeba vysvětlovat s respektem a jistou dávkou trpělivosti.”

V úvodu sněmu přivítala všechny přítomné s krátkým proslovem spolupředsedkyně Voltu Europa Francesca Romana D'Antuono. “Volt Europa nemůže být dostatečně silný, aniž bychom měli silné zastoupení i ve střední Evropě”, uvedla. K účastníkům promluvil také další člen předsednictva Volt Europa Lucas Amorelli Ribeiro Kornexl z Rakouska a video-pozdrav zaslala z Bruselu spolupředsedkyně Voltu Slovensko Lucia Kleštincová

Kromě hlavního programu sněmu se během dopoledne uskutečnily workshopy pro členy zaměřené na tvorbu veřejných politik, komunikaci a budování brandu a fundraising.