Tisková zpráva: Volt Česko se připojil k protestu proti jízdě Nočních vlků

Brno, 4. května 2024 - V sobotu 4. května se zástupci strany Volt Česko a Volt Slovensko připojili k nenásilnému protestu proti akci prokremelské skupiny Noční vlci. Protest zorganizovala skupina Kaputin a zúčastnila se ho i řada brněnských aktivistů.

4. kvě 2024
Demonstration

“Protestujeme proti zneužití symboliky padlých ve druhé světové válce k propagaci Putinova Ruska,” uvedl předseda Voltu Česko Adam Hanka. “Důrazně odsuzujeme záměrné šíření lží, dezinformací a prokremelské propagandy, a to zejména v takto citlivý moment - měsíc před volbami do Evropského parlamentu a jen pár dní před výročím konce druhé světové války.”

Protest i akce samotná proběhly poklidně. Došlo jen k menšímu incidentu, kdy se jeden z účastníků pokusil típnout cigaretu o ukrajinskou vlajku.

Klub motorkářů Noční vlci, který podporuje ruského diktátora Vladimira Putina, se v sobotu dopoledne sešel na brněnském Centrálním hřbitově. Jednalo se o jednu ze zastávek tzv. “cest vítězství”. Akce se zúčastnila i slovenská motorkářská skupina Brat za brata, jejichž šéf Jozef Hambálek byl na sankčním seznamu EU.